Recente berichten

 
Referentie – geholpen bij Whiplash


Oplossingsgericht begeleiden


Re-integratie: een Win-Win situatie!

 
Afslag3:
Beethovenstraat 22
6566 DT Millingen a/d Rijn
Tel: 024 – 3 60 71 21
Mobiel: 06 16 03 72 62

 
Lees meer

 

Waarom Afslag3

Wij onderscheiden ons door betere resultaten met een innovatieve aanpak Waarom u met ons aan de slag wil:
 

  • Meer dan 20 specialisten
  • Lagere kosten voor verzekeraar
  • Bewezen effectief
  • Minder zorg voor tussenpersoon

25 mei 2012

Re-integratie: een Win-Win-Win situatie!

Een man van 53 jaar had al langer klachten die maakten dat hij niet 100% kon functioneren en met regelmaat voor korte periodes zijn werk niet kon doen. Deze klachten werden steeds heviger. Een herseninfarct met blijvend hersenletsel zette zijn wereld op de kop.   Na behandeling in het ziekenhuis ontstond er een stabiele situatie en werd er gestart met de re-integratie.   Dit was niet gemakkelijk, niet voor de man en niet voor zijn omgeving. Kon hij na 30 jaar in dienst te zijn bij het zelfde bedrijf daar nog wel werken? De werkgever vond het ook lastig want wat kon de man nog?

In overleg werd er een jobcoach ingeschakeld, gespecialiseerd in niet aangeboren hersenletsel (NAH). Samen met de jobcoach heeft hij zijn functie als logistiek medewerker stukje voor stukje onder de loep genomen en ervoer hij op de werkplek zelf wat hij wèl nog kon! Door hier en daar aanpassingen te maken in overleg met zijn leidinggevende is hij weer aan de slag gegaan. Hij werkt nu 20 uur en dat is stabiel. Hij vindt het jammer dat full time werken niet meer haalbaar is maar hij is blij met wat hij wel nog kan. Ook heeft hij thuis, samen met zijn vrouw en kind, weer ritme en balans gevonden.

Regelmatig overleg tussen leidinggevende, medewerker en jobcoach gaven inzicht in vooral de mogelijkheden. De man was steeds meer in staat aan te geven wat wel ging maar ook wat zijn grenzen waren. Dit gaf zijn leidinggevende en collega’s veel inzicht waardoor het wederzijdse vertrouwen kon groeien.   De man heeft naast een WIA uitkering ook een WSW indicatie (Wet Sociale Werkvoorziening) gekregen via het UWV. Je komt dan op een WSW wachtlijst die wordt beheerd door de betreffende gemeente. Om hem in dienst te houden werd er door de man en het bedrijf een verzoek ingediend bij de gemeente voor het bovenaan plaatsen op de WSW wachtlijst. Toen dit onverwacht lukte, want blijkbaar was dit een uitzonderlijk verzoek wat nog niet eerder was toegekend, werd het mogelijk een loonkostensubsidie te ontvangen. De loonwaarde van de man werd bepaald en het bedrijf krijgt maandelijks een bedrag gestort op de rekening zodat het financiële plaatje ook rond is.

Een bedrijf wil een medewerker behouden voor zijn bedrijf. Omdat de werkgever vaak door de bomen het bos niet meer ziet, vindt hij het lastig om de mogelijkheden in het eigen bedrijf nog te zien.   Het bij elkaar brengen van de juiste partijen, geïnformeerd zijn over de laatste wet-en regelgeving en benutten van de financiële mogelijkheden zorgden voor een mooie samenwerking. Een win-win-win situatie voor de man en zijn gezin, het bedrijf en de gemeente!!