Aanpak

Recente berichten

 
Referentie – geholpen bij Whiplash 


Oplossingsgericht begeleiden 


Re-integratie: een Win-Win situatie!

 
Afslag3:
Beethovenstraat 22
6566 DT Millingen a/d Rijn
Tel: 024 – 3 60 71 21
Mobiel: 06 16 03 72 62

 
Lees meer

 

Waarom Afslag3

Wij onderscheiden ons door betere resultaten met een innovatieve aanpak

Waarom u met ons aan de slag wil:

  • Meer dan 20 specialisten
  • Lagere kosten voor verzekeraar
  • Bewezen effectief
  • Minder zorg voor tussenpersoon

Aanpak

 
Een verandering van levenswijze vindt soms onverwachts plaats en wordt dan min of meer afgedwongen. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een ongeval of burnout en vraagt om een zorgvuldige begeleiding. De betrokkene is namelijk niet ziek maar tijdelijk op een voor haar of hem vreemde weg beland. De cliënt heeft een “Afslag” genomen.

Het doel dat wij voor ogen hebben met het begeleiden van cliënten is om samen met de cliënt een leefwijze te vinden die tot duurzaam herstel leidt.

 

We onderscheiden in de begeleiding drie fasen.

 
De eerste fase heeft betrekking op het helder krijgen van het probleem in zijn totaliteit. Door ons de fase van het “Zoeken” genoemd.
Wat verstoort de balans in het leven van betrokkene? Wat is zijn persoonlijke stijl en hoe verhoudt die stijl zich tot het herstel? Waar zoekt betrokkene naar om te herstellen?

De volgende fase is gericht op het anders leren kijken naar mogelijkheden, de aandacht gaat hierbij uit naar alternatieve wegen en handelwijzen. De fase van het “Zien”.
Interventies hierbij zijn Biofeedback, Mindfulness en Time Pressure Management.

Het geheel wordt afgerond met een stappenplan voor de middellange en lange termijn. Doordat de aanpak gekenmerkt wordt door breed te kijken naar mogelijke oplossingen leidt dit veelal tot nieuwe vooraf niet veronderstelde mogelijkheden. De fase van het “(uit)Vinden” op basis van serendipiteit.

Op basis van een intakegesprek wordt vastgesteld uit hoeveel sessies de onderscheiden fasen bestaan.